Video Primarul Clujului: „Nu mai văd cum poţi să fii profesor sau medic şi nu te-ai vaccinat"

Primarul Clujului: „Nu mai văd cum poţi să fii profesor sau medic şi nu te-ai vaccinat"

Emil Boc este de părere că cei care încă nu s-au vaccinat împotriva noului coronavirus nu mai au motive să nu o facă, deoarece a trecut deja o perioadă de timp, iar celor imunizați nu li s-a întâmplat nimic rău.

Edilul municipiului Cluj-Napoca a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) și despre cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), recent încheiată, și dacă numărul mare de participanți a crescut numărul îmbolnăvirilor de COVID-19.

„Din fericire lucrurile arată bine, suntem pe la 0,15-0,20 ca rată de incidență, cu variații nesemnificative. Nu există un impact pe îmbolnăviri. Sper ca și în continuare situația să rămână sub control la Cluj-Napoca. Ne ajută foarte mult faptul că avem o rată mare de vaccinare, peste 50%, iar cu tot cu cei trecuți deja prin boală, ajungem pe la 60%. În continuare fac apel la cei toți care încă nu s-au vaccinat, să ia decizia asta.

Dacă au așteptat să vadă ce se întâmplă, cred că au văzut deja că nu produce niciun fel de probleme majore. Este cea mai sigură cale de a preveni îmbolnăvirile grave. Nu mai văd acum argumente pentru cei care încă nu s-au vaccinat, să stea reticienți și să spună că mai așteaptă să vadă ce se întâmplă. În democrație asta e viața, are și dezavantajele ei, nu poți să obligi oamenii să facă ceva cu forța”, a declarat, la ZIUA LIVE, Emil Boc.

Primarul din Cluj-Napoca a mai precizat că, totuși, libertatea din democrație nu este gratuită, pentru că vine cu responsabilități, iar dacă cetățenii nu sunt responsabili se poate ajunge la complicații și la probleme.

„În primărie avem, la această oră, 70% vaccinați, fără cei trecuți din boală. Și nu am obligat pe nimeni. Dacă se discută cu oamenii, se arată cu argumente, se arată ce se întâmplă și în alte părți, oamenii vor înțelege beneficiile vaccinului”, a adăugat Boc.

Comenteaza